אלוקציה אהובתי

השקעות בשוק הלא סחיר. הפודקאסט של LFO

האם נחזור ל-ריבית אפס? אמיר כהנוביץ’ לא שולל

ריבית אפס - משהו שעוד נראה? אמיר כהנוביץ', הכלכלן הראשי של הפניקס טוען שכן. כהנוביץ' מתארח בפרק הראשון של "אלוקציה האהובתי", הפודקאסט של למפרט פמילי אופיס. על השווקים של היום בעולם, על הכלכלה במאקרו ועל השוק הישראלי, על מחירי הנכסים, על הריבית הצפויה ב-2024 (רמז: בכותרת) בעיניו ועל המשברים שעוד צפויים לנו.

להאזנה:

ריבית אפס? אמיר כהנוביץ’, הכלכלן הראשי של הפניקס, טוען שכן. אבל לא מחר. 

כהנוביץ’ מתארח בפרק הראשון של “אלוקציה אהובתי”, הפודקאסט החדש שלנו.

בשיחה הזאת תשמעו, בין השאר, איך נתפסת התקופה המאתגרת הזאת מנקודת מבטו של כלכלן בגוף מוסדי שמנהל למעלה מ-400 מיליארד שקל. רמז: “יש מי שקונה את מה שעכשיו ‘כולם’ מוכרים.”

55 דקות של שיחה על כלכלה בכלל ובתקופה הנוכחית בפרט, מהו דבר שזורק חלודה בגלגלי הכלכלה וכמובן איך הוא רואה את עתיד האינפלציה, הריבית והשווקים.

ריבית ותשואה, משבר והזדמנות: המציאות בעיניים של כלכלן

לפני שהגענו לדבר על ריבית אפס – האם עוד נפגוש בה? צללנו אל התפקיד של כלכלן ראשי בגוף מוסדי גדול (“לכל אחד במערכת יש תפקיד במאמץ המלחמתי, שהוא לנהל את התיק האופטימלי ביותר שאפשר.”). 

דיברנו על מה זה בעצם לנהל את החיסכון של הציבור ומה הציבור מצפה ממנהלי ההשקעות של כספי הפנסיה והחיסכונות שלו. וכמובן גם על מה שכולם מדברים – מכירת נכסים גוברת בתקופה הנוכחית בישראל.

כשהשורה התחתונה היא גובה התשואה, כהנוביץ’ מדגיש את  הפער וההפרדה ההכרחית בין דעה פוליטית לטבלאות האקסל ומזכיר שגם במשבר יש הזדמנויות (“ב-2008 להוציא את הכסף הייתה טעות היסטורית”). 

דיברנו על נפילות הבנקים מהחודש שעבר (“ידעו שמשהו ייפול מהעלאת ריבית. בסוף זה היה בנק“) ומה למדנו מזה. ומילה על השקעה בבנקים כעת – בואו נגיד שאי אפשר להתכחש לעובדה שהם כנראה הגופים השורדים ביותר בהיסטוריה. 

דירוג מניות הבנקים, אתר ICE

האם נשוב ל-ריבית אפס?

בסוף הגענו גם לשאלת השאלות. אבל קודם כל, ממניות הבנקים עברנו למחירי הנדל”ן (“שם עליות המחירים ימשיכו”) וההבדל בין עלייה במחירי הנכסים לבין אינפלציה.

ואם כבר נכסים, למה הוא לא סחורות כמו זהב? “כי אני כמנהל השקעות לא קונה נכס שלא נותן לי תשואה, לא אקנה נכס שאני לא יודע לתמחר אותו.” 

בסוף הגענו לאינפלציה המתקררת בארה”ב, לתמחור השווקים את הריבית והצפי האישי שלו: מתי נראה את הריבית יורדת.

את החלק הזה של שיחתנו כהנוביץ’ פותח במשפט ששווה להפנים: “ריבית זה המחיר של הכסף בין ההווה לעתיד. כשיותר אנשים רוצים להביא כסף מההווה לעתיד מאשר אנשים שמעבירים כסף מהעתיד להווה, הריבית היא שלילית.”

אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ במוצר פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או יעוץ במוצר פיננסי ו/או שיווק פיננסי ו/או ייעוץ מס/ ו/או יעוץ פיננסי ו/או יעוץ משפטי ו/או יעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ במוצר פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או יעוץ במוצר פיננסי ו/או שיווק פיננסי ו/או ייעוץ מס/ ו/או יעוץ פיננסי ו/או יעוץ משפטי ו/או יעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ”ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית.

עוד לקרוא במגזין:

חשבון השקעות בארצות הברית

ניהול חשבון השקעות בחו”ל: הכירות עם אינטראקטיב ישראל

רבים ממשיכים להתעניין באפשרויות לניהול חשבון השקעות בחו”ל. הפעם ערכתי ראיון עם גלעד בצרי, מנכ”ל אינטראקטיב ישראל. על האפשרויות העמודות בפני משקיע ישראלי לפזר השקעות בין גיאוגרפיה, מטבעות, מכשירי השקעה ומוסדות פיננסיים

קרא עוד »
ניהול השקעות במשבר

ניהול השקעות בתקופת משבר – ביטחון וכלכלה נפגשים בתיק

ניהול תיק השקעות במלחמה. וובינר בהשתתפות הפרשן הצבאי אמיר אורן ומנכ”ל IBI בית השקעות, דייב לובצקי. ביקשנו מכל אחד מהם לדבר על תחום מומחיותו, יחד קיבלו המשקיעים תמונה מלאה של המציאות, מבט מפוכח אל העתיד וכלים פרקטיים לבדיקת תיק ההשקעות שלהם והיכן יש מקום לשפר

קרא עוד »
בנק בשוויץ

חשבון בנק בשוויץ – בנק מיראבו מחזר אחר משקיעים ישראליים

וובינר עם נציגי בנק מיראבו השוויצרי עם מצגת היכרות ללקוחות ישראליים. הבנק הוותיק מציע פתיחת חשבון בנק בשוויץ או באחת מ-9 המדינות הנוספות בהן פועל הבנק. הצוות האחראי על השוק הישראלי מונה היום שמונה איש, ארבעה מהם דוברי עברית

קרא עוד »
קרנות פרייבט אקוויטי. top tier

Top Tier פרק 6 | קרנות פרייבט אקוויטי בישראל. עם רן בן אור

קרנות פרייבט אקוויטי בישראל. רו”ח רן בן אור, שותף מנהל בקרן טנא הישראלית בפרק על קרנות פרייבט אקוויטי כחול לבן. איזה הזדמנויות יש לקרנות פרייבט אקוויטי מקומיות בעסקאות בחברות פרטיות בישראל. ואיך זה קשור להעברה בין דורית. להאזנה, צפייה או קריאה

קרא עוד »

שנחזור אליך?

תודה שנרשמת לניוזלטר שלנו.

כדי לא לפספס אף הזדמנות להשקעה
כדאי לבדוק את טאב ה-Promotions שלך מדי פעם ואפילו להעביר את המייל ל-Inbox

מבטיחים לא לשלוח ספאם!